Chris Schalkwijk, na het behalen van het HBS A diploma is Chris gestart met de opleiding tot Registeraccountant. Tijdens zijn opleiding is hij gedurende 10 jaar werkzaam geweest bij het huidige KPMG. Aansluitend heeft hij 10 jaar gewerkt bij de interne accountantsdienst van ACF Holding N.V. waarvan 8 jaar als hoofd van de dienst. In deze periode is hij afgestudeerd als Registeraccountant. Op 1 april 2001 is Chris zijn eigen kantoor gestart in Woerden. Met uiteindelijk 14 medewerkers bleek dit kantoor toch te klein om te blijven voldoen aan steeds strenger wordende regelgeving. Om die reden heeft Chris met zijn fiscale partner besloten om het kantoor op 1 juli 2007 onder te brengen bij Flynth adviseurs en accountants bv. Bij dit kantoor is Chris nog steeds werkzaam, maar inmiddels wel in deeltijd.

Chris heeft zich naast zijn werk altijd verantwoordelijk gevoeld voor groepen die het in de maatschappij moeilijk hebben. Als bestuurslid van De Keerkring heeft hij zich meer dan 10 jaar ingezet voor het speciaal onderwijs in Woerden. Ook is hij inmiddels 10 jaar bestuurslid van Inloophuis ‘Leven met kanker' in Woerden.

Sinds de oprichting van Stichting Thuis in Welzijn ondersteunt Chris het gedachtegoed van Jan Ruyten en diens visie ‘professionals dienen vrijwilligers te ondersteunen’, in het bijzonder bij de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. Hij onderkent het belang van het realiseren van zoveel mogelijk Thuishuisprojecten, zowel ten aanzien van het fysieke Thuishuis als ten aanzien van het Thuisbezoek. Dit is ook de motivatie geweest om bestuurslid te worden van de locale Stichting Thuishuis Woerden met als doel om op zo kort mogelijke termijn in Woerden een Thuishuisproject te realiseren.
Chris is vanaf 2011 betrokken bij Thuis in Welzijn (mede-oprichter), als bestuurslid/penningmeester