Wie we zijn

De Stichting Thuis in Welzijn is een organisatie (in opbouw) die zich richt op het waarborgen van het gedachtegoed van het Thuishuis-concept en de continuïteit van de realisatie van Thuishuisprojecten. Ook het identificeren van concrete behoeften en vragen (acquisitie) en het tot stand brengen van partnerschappen, met het doel zoveel mogelijk Thuishuis-projecten te realiseren, zijn kerntaken van de Stichting. Daarnaast wil de Stichting via lezingen en presentaties zo breed mogelijk uitleg geven over de visie achter, en het concept van, het Thuishuis.

De Stichting opereert temidden van grote maatschappelijke ontwikkelingen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), binnenkort aangevuld met het onderdeel begeleiding uit de AWBZ. De kern van waaruit de Stichting haar beleid ziet is het gedachtegoed en de praktijkervaring van Jan Ruyten(bekijk hier het interview) c.s. dat is gericht op BURGERPARTICIPATIE en ACTIEF BURGERSCHAP en de concrete toepassingen daarvan.
Met name het Thuishuis is een alternatief voor de bestaande en 'reguliere' zorg- en dienstverlening aan kwetsbare burgers, mede gericht op de voorkoming van hun institutionalisering, door Welzijn in te richten op basis van het organiseren van samenwerking tussen kwetsbare burgers en hun familie, vrienden en/of vrijwilligers, ondersteund door professionals.

Link naar jaarafrekening 2018 >>
Link naar jaarverslag 2018 >>

 

Link naar jaarafrekening 2017 >>
Link naar jaarverslag 2017 >>

Link naar jaarrekening 2016 >>
Link naar jaarverslag 2016 >>
Link naar jaarrekening 2015 >>
Link naar het jaarverslag 2014-2015 >>
Link naar jaarrekening 2014 >>
Link naar het jaarverslag 2013-2014 >>
Link naar jaarrekening 2013 >>
Link naar het jaarverslag 2012-2013 >>
Link naar jaarrekening 2012 >>

 
Gedurende de eerstkomende jaren zal de Stichting zich met name focussen op Thuishuis implementaties en op wat er nodig is om een zo groot mogelijk aantal daarvan te realiseren, zowel door/via de Stichting als door partners. Later zal de Stichting haar aandacht verbreden naar (ook andere) implementaties van de visie ‘Professionals ondersteunen vrijwilligers’ in de praktijk van Welzijn, Zorg en Wonen en van vrijwilligerswerk, buurtparticipatie en actief Burgerschap. De Stichting: Waarborg voor Kwaliteit en Succes.

Doelstellingen

De focus van de Stichting voor de periode 2016-2020 ‘Van draagvlak naar Daadkracht’, in vier doelstellingen:

1.    Optimaliseren van alle elementen van het Thuishuisproject en het vastleggen daarvan in een kwaliteitshandboek, alsmede de ontwikkeling van een bijbehorend certificeringssysteem.

2.    Het borgen van het gedachtegoed en de continuïteit van alle activiteiten rondom het Thuishuisproject in een “Jan Ruyten-onafhankelijke” organisatie.

3 .   Het verder uitdragen van het Thuishuisproject opdat de praktische haalbaarheid van een Thuishuisproject en daarmee de concrete eenzaamheidsbestrijding groter wordt.

4.    Het vinden van de financiering om voorgaande doelstellingen te realiseren.

Naam
Stichting Thuis in Welzijn
KvK: 52173755
Postadres: De Hild 9, 3471 EV Kamerik
E-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 06-10967746
Fiscaal nummer: 8503.29.243
 
Bestuur (vrijwilligers)

      rina
  Chris Schalkwijk  Conny Bouwer Jan Ruyten   Rina van Rooij

Medewerkers (freelance/vrijwilligers)

    inge  
   Els Glimmerveen Inge van Dommelen  
    myrthe  
    Karin Kuhlmann Myrthe Ruyten-Blijenberg  

 Thuishuisprojectontwikkelaars

 
Annelies Brand