BrechtjeBrecht van Beers
Na een opleiding Economie aan de UvA, op de Universiteit blijven werken als docent en later in een managementfunctie. Vervolgens consultant in een onderzoeksbureau voor medewerker- en klantenonderzoek, daarbij vele organisaties van binnen leren kennen. De afgelopen 12 jaar werkzaam geweest bij Delta Lloyd in diverse managementfuncties. Laatste functie was manager van een pensioenafdeling met ruim 100 man. In de afgelopen jaren diverse management- en leiderschapsprogramma’s gevolgd.

Brecht is pragmatisch, ondernemend en van nature gericht op ‘bruggen bouwen’. Talent om zich complexe materie snel eigen te maken.

Naast haar werk al jaren maatschappelijk betrokken in vrijwilligerswerk voor ouderen in de buurt. Volgt met belangstelling alle ontwikkelingen met betrekking tot ouder worden en de ouderenzorg.
“De samenleving moet ouderen in staat stellen een zo goed mogelijk  leven te hebben. Dat doe je vooral door mensen eigen regie te laten houden over hun leven en ze niet te snel te betuttelen en voor hen te gaan denken.
Daarbij is langdurige eenzaamheid echt heel schadelijk voor mensen. Het is

belangrijk dat mensen naar elkaar om zien, maar op een volwassen en respectvolle manier en niet door kwetsbare ouderen alleen als ‘zielig’ of hulpbehoevend weg te zetten.”

Brecht zet zich graag in voor het Thuishuisproject omdat deze aanpak voor ouderen bij uitstek aansluit bij deze visie en mensen in staat stelt in een leuke en veilige context de laatste levensfase door te brengen.

Brecht is vanaf 2014 betrokken bij Thuis in Welzijn, eerst als adviseur en vanaf 2015 als bestuurder/secretaris.